Menu

Alfie og Billy er imponeret over forholdene: KB er som en topklub i England

image Alfie Smith (t.v.) og Billy Brown (t.h.) er blevet hentet til Kolding og Danmark af Palle Uglebjerg. Foto: Bjarne Lindquist Bentsen
Bjarne Lindquist Bentsen: BLB@kolding-boldklub.dk
25. april 2025 kl. 09:32

Måske har du mødt dem på KB. Måske har dine børn fortalt, at de er blevet trænet af to unge englændere, der drømmer om at blive professionelle fodboldspillere eller trænere. Og måske har du endda tænkt: Kan det nu passe?

Svaret er, at den er god nok.

Billy Brown (til højre i billedet) og Alfie Smith (til venstre) er deres navne. De har været i Danmark og Kolding siden 3. april, og meget snart pakker de deres kufferter for at vende snuderne hjem mod England og hver deres forstad i det nordlige London ikke så langt fra storklubben Tottenham Hotspurs anlæg og stadion.

Med i kufferterne på afrejsedagen den 3. maj vil de have en hel masse erfaringer, skønne oplevelser med børn og unge i Kolding Boldklub og ikke mindst et par solide overraskelser. Dem vender vi tilbage til.

 

 

De vil være personlige fodboldtrænere

Først skal vi lige fortælle historien om de to engelske drenge – eller skal vi kalde unge dem mænd med deres 18 og 19 år?

Årsagerne til besøget og erfaringsturen til Danmark og Kolding Boldklub er todelt. Dels kender deres mentor under opholdet i Danmark, Palle Uglebjerg (i midten på billedet), direktøren i den klub, de begge kommer fra. Ware hedder den. Dels er de i gang med en uddannelse som professionelle sportscoaches. Eller trænere.

Og det er ikke nødvendigvis som trænere for hold, sådan som vi kender det herhjemme. De går begge målrettet efter at blive trænere for spillere, der er parate til at betale for individuel træning.

Ifølge de to unge englændere er den beskæftigelse udbredt på den anden side af Nordsøen. Da Billy Brown var 13 år, betalte hans forældre for en personlig coach til ham. Nu vil han så selv være coach. Og en klub som Tottenham Hotspur har omkring 240 trænere ansat, fortæller de.

Når man spørger Billy og Alfie, om de kan nævne nuværende engelske topspillere, som har fået eller får individuel træning, dukker navne som Dominic Solanke, Noni Madueke og Marcus Rashford op. Kendere af den engelske Premier League vil vide, at de i dag spiller for henholdsvis Tottenham, Chelsea og Aston Villa.

Så langt vil de også gerne selv nå. Om det lykkes, er selvfølgelig meget usikkert, men drømmene har de, og som Alfie udtrykker sig:

”Hvis du er villig til at arbejde hårdt nok og til at være dedikeret som professionel fodboldspiller, er det muligt”. Og Billy følger op:

”Det bliver hårdt, men det kan lade sig gøre. Og drømme er gratis”.

 

”Vi har følt os så velkomne i Danmark”

I denne sammenhæng er det vigtigt at huske, at der i England er professionel fodbold langt nede i rækkerne. Selv på femte niveau opereres der med fuldtidsprofessionelle, og skulle det komme så vidt, kan det kombineres med at være personlig træner.

Det er planen for både Billy Brown og Alfie Smith. Det er deres ambitioner, de er i Kolding for at prøve coachingdelen an, og det er i den forbindelse, at de udtrykker reel begejstring for både opholdet og oplevelsen her i byen.

Hvad vil I fortælle om Danmark og Kolding til jeres forældre, venner, og hvem I nu ellers møder, når I kommer tilbage til England?

”Åh, intet andet end ros. Vi har følt os så velkomne i Danmark, kulturen og vejret adskiller sig heller ikke meget i forhold til England”, forklarer Billy, men der er dog noget, som er kommet bag på de to englændere:

Det ene er forholdene i Kolding Boldklub.

”De er som i en professionel klub derhjemme”, siger Billy begejstret.

Alfie stemmer i. Det andet er de danske børn, som både har overrasket og imponeret de to englændere:

”Børnene lytter til os, de er dedikerede, villige til at lære, venlige, de er velopdragne, og så er de meget fokuserede. For os har den oplevelse givet os endnu større lyst til at blive trænere”, siger de nærmest samstemmende.

 

Palle Uglebjergs målsætning og nye familie

For Palle Uglebjerg har målsætningen med at hente Billy og Alfie til Danmark været at give dem erfaring med at være en del af en dansk fodboldklub som trænere og oplevelsen ved at være et menneske i Danmark.

”I Kolding KFUM har vi haft dem med til seniorsport, hvor de har spillet dart, bordtennis og gå-fodbold, og de har også været omkring mit hold, når vi har spillet kampe”, siger Palle Uglebjerg med henvisning til, at han er træner for KB’s U14-piger.

Han er blevet så begejstret for de to unge mænd, at han næsten betragter dem som en del af sin familie.

”Jeg har to døtre. Nu har jeg også fået to drenge”, siger han med et smil.

Bekendtskabet mellem dem er ikke engang en måned gammel, men de er sikre på, at de vil holde kontakten.

”100 procent”. Som Alfie udtrykker det.

Og hvem ved? Måske var han og Billy blot de første to, der kom til Danmark og Kolding Boldklub fra England for at få erfaring som trænere. Eller coaches. Og trafikken kan også gå den anden vej. Palle Uglebjerg åbner i hvert fald for muligheden:

”Måske kan vi her i Kolding Boldklub en dag sende unge trænere til England”.

 

Fakta:

F2 Academy og Palle Uglebjerg

  • Palle Uglebjerg startede i 2014 at lave fodboldskoler sammen med Tottenham Hotspur.

 

  • Da det samarbejde sluttede, fortsatte han med at lave fodboldskoler sammen med Steve Embleton og Leyton Orient. Senere blev han sat i forbindelse med Dan Godfrey, som er leder af F2 Academy.

 

  • F2 Academy og Palle Uglebjerg laver skoler sammen og sender unge engelske mænd, der er studerende på akademiet, en måned til Danmark.

 

  • I Danmark er de knyttet til en fodboldklub, hvor de træner diverse hold og spiller på et af klubbens hold. Billy og Alfie har spillet på serie 2-holdet i KB.

 

  • Ideen med denne udsendelse er at give de unge et indblik i, hvordan en dansk klub fungerer, og en oplevelse af det danske samfund i det hele taget.
Luk