Menu

Marianne og Marianne har fået en særlig opgave i KB:

image Hvis du ikke allerede har mødt dem, er der en pæn stor chance for, at det vil du komme til i løbet af sæsonen. Måske bliver du endda prikket på skuldrene. Men vær bare helt rolig: Du skal naturligvis vide, hvad du siger konkret ja til.
Bjarne Lindquist Bentsen: BLB@kolding-boldklub.dk
05. marts 2025 kl. 13:50
Her er det, de gerne vil have dig til

En dag bankede Marianne og Marianne på døren midt under et bestyrelsesmøde. Der var lige noget, de gerne ville tale med bestyrelsen om, for helt tilfredse var de ikke.

Det var i december.

Nu er vi snart nogle måneder inde i det nye år. Siden har de to kvinder med efternavnene Søborg og Johannsen fået en ny titel. Og ikke mindst mere ansvar – i Kolding Boldklub.

Vi kalder dem frivillighedsansvarlige. Hvad det går ud på, og hvad de skal bruges deres tid på, har vi spurgt dem om i dette spørgsmål svar-interview:

 

Kolding Boldklub (KB): Hvad er den allervigtigste opgave i 2025 for jer som frivillighedsansvarlige i KB?

Marianne og Marianne (MM): - Det vigtigste er at få rekrutteret frivillige i et frivillighedskorps, vi kan trække på til forskellige arrangementer i klubben.

KB: Hvordan vil I gribe arbejdet an?

MM: - Vi planlægger "Kom og mød os i caféen”, hvor der vil være mulighed for at møde os og høre om arbejdet som frivillig i klubben. Vi vil lave flyers omkring frivillighed i KB, være synlige på sociale medier, til arrangementer og kampe på KB’s baner.

KB: Hvordan vil trænere, spillere og forældre opdage, at Marianne og Marianne nu er blevet frivillighedsansvarlige?

MM: - Vi vil gøre opmærksom på, at vi mangler frivillige, hvordan man bliver frivillig, og hvilke opgaver man kan være med til at udføre som frivillig.

KB: I blev valgt til denne opgave, groft sagt fordi I kom med en lille klage i en hel anden sag til bestyrelsen. Og vupti – var I frivillighedsansvarlige... 😊 Hvad vil I sige til de forældre og andre, der siger nej til jeres forespørgsel om hjælp med den begrundelse, at "rækker vi klubben en lillefinger, tager de hele hånden?"

MM: - Vi vil gerne forsøge at gøre det mere gennemsigtigt at være frivillig, så det ikke bliver et stort ansvar, men i stedet bliver muligt at rekruttere til en konkret opgave. Så ved man som frivillig, hvad man siger ja til.

KB: Hvad vil succeskriteriet for jeres arbejde som frivillighedsansvarlige i KB være?

MM: - Første skridt må være, at der kommer frivillige ind i vores fællesskab. At der er opbakning til de arrangementer, der bliver afholdt. At det bliver attraktivt at være frivillig og være en del af de frivillige i klubben. At fællesskabet omkring de frivillige bliver synligt i klubben. 

 

 

 

Marianne S. vil meget gerne føle, hun kan gøre en forskel

Vi har også stillet de to kvinder nogle spørgsmål, de har svaret på hver især. Vi begynder med Marianne Søborg (MS), for hvem fællesskabet spiller en afgørende rolle.

KB: Hvor meget har fodbold fyldt i dit liv helt generelt og frem til, du blev engageret omkring KB?

MS: - Jeg har selv spillet fodbold som barn og ung i en lille by i Vestjylland. Alle mine tre drenge har spillet fodbold, både som børn og unge. Holger, som spiller i KB, har spillet hele sit liv. I Seest, på Akademiet og i Kolding Nord. Til sidst var han ikke særligt glad for at spille og stoppede helt. Nogle kammerater i Holgers klasse trak ham med til KB, og her er han blevet rigtig glad for at spille igen. Det har betydet meget for Holger, at der er et hold og nogle trænere, der har fokus på trivsel og fællesskab. Hurra for gode trænere, der har blik for det gode fællesskab. Fodbold har altid fyldt meget i vores hverdag. Jeg var også i forældrerådet på Holgers fodboldhold i KIF, da Holger spillede der.

KB: Hvordan blev du engageret i Kolding Boldklub i første omgang? Og hvilke roller har du haft til nu?

MS: - Da trænerne på Holgers fodboldhold efterlyste frivillige forældre til at lave sociale arrangementer, meldte jeg mig. På den måde mødte jeg Marianne (Johannsen, red.), som også var frivillig forælder på holdet. Vi lærte hinanden at kende, da vi skulle arrangere banko i KB. Efter et møde med bestyrelsen sagde vi begge ja til at være frivillighedsansvarlige.

KB: Hvad giver det dig på det personlige plan at være frivillig i Kolding Boldklub?

MS: - Jeg kan godt lide at føle mig som en del af et fællesskab og vil meget gerne føle, at jeg kan gøre en forskel. Fodbold har haft stor betydning i mine børns liv, og jeg vil gerne være med til at give noget tilbage. Forhåbentlig kan jeg være med til at gøre noget godt for andre. Jeg arbejder til hverdag med børn og unge, og jeg tror på, at gode fællesskaber kan gøre en forskel. Det vil jeg gerne gøre en indsats for og bakke op om.

 

KB hjalp Marianne tilbage efter stor operation

For Marianne Johannsen har Kolding Boldklub tæt på altid været en del af hendes liv, og arbejdet i klubben har sågar hjulpet hende tilbage efter en stor operation, mener hun.

KB: Hvor meget har fodbold fyldt i dit liv helt generelt og frem til, du blev engageret omkring KB?

MJ: - Jeg har selv som barn og ung spillet i klubben – heraf seks år som målmand. Da jeg fik en datter, prøvede jeg at få hende til at spille fodbold, men det fangede hende ikke. Der måtte også nogle forsøg til, før det lykkedes med min søn… Nu fylder fodbold vores hverdag, da han træner både i KB og med målmandstræning i KIF.

KB: Hvordan blev du engageret i Kolding Boldklub i første omgang? Og hvilke roller har du haft?

MJ: - Min far kom til hjemmekampene med førsteholdet frem til sin død i 2020, så fodbold har altid været en stor del af mit liv.  

KB: Hvordan blev du engageret i Kolding Boldklub i første omgang? Og hvilke roller har du haft til nu?

MJ: - Jeg har altid engageret mig, hvor jeg har kunnet omkring min søns hold, men for selve klubben var det, da jeg modtog en mail om at være frivillig til Grøn Koncert. Det meldte jeg mig til, og vi havde en megafed dag. Derefter blev det til en enkelt sæson, hvor jeg hjalp til ved kampene på det 8-mandshold, min søn spillede på. Jeg meldte til at blive en del af forældrerådet omkring min søns hold. Her mødte jeg Marianne (Søborg, red.), og vi fik arrangeret banko for klubben. Og nu sidder jeg så på posten som frivillighedsansvarlig sammen med Marianne.

KB: Hvad giver det dig på det personlige plan at være frivillig i Kolding Boldklub?

MJ: - Efter en hovedoperation i 2019 giver det mig meget på det personlige plan. For det første kan jeg godt lide at hjælpe til, hvor jeg kan, men det giver mig også troen på, at jeg kan komme tilbage igen efter sådan en operation. Lige meget hvilken opgave jeg står overfor, bliver den løst, og det giver mig mod på at kaste mig ud i noget nyt og større opgaver hele tiden. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv. 

KB: Hvor meget betyder KB for dig?

MJ: - Meget. Som barn brugte jeg selv meget tid i KB. KB fyldte meget for min far frem til hans død, for KB var noget, vi havde sammen. Nu giver jeg det videre til min søn, og nu er det så ham og mig, der bruger en masse tid sammen i KB.

 

De blå KB-bøger

Navn: Marianne Søborg

Alder: 56 år

Civilstand: Single

Børn: Tre drenge på 14 år, 24 år og 27 år

Børn, der spiller i KB: Holger Søborg Knudsen, der spiller på U14.

Bosiddende: Seest

 

Navn: Marianne Brøndum Johannsen

Alder: 40 år

Civilstand: Samlevende. 

Børn: 2 børn - pige på 18 år og dreng på 13 år.

Børn, der spiller i KB: Jamie Liam Johannsen, der spiller på U14.

Bosiddende: Egtved

 

Sådan kontaktes KB’s frivillighedsansvarlige:

Vil du i kontakt med vores frivillighedsansvarlige, kan de fanges på denne mailadresse: frivillig@kolding-boldklub.dk

Luk