image
Mikkel Lysgaard
12. august 2023 kl. 01:13
En velplejet BankParken i Tønder lagde græs til sæsonpremieren for KB’s hold i Jyllandsserien, der gæstede FC Sydvest fredag aften.
Kampens første chance tilfaldt Sydvest, da den tidligere KB-spiller Huseyin Øzcan tvang Frederik Bach til en flot redning. Kampen fik i det hele taget ikke den bedste start for KB, idet en skadet Jesper Fogh Sørensen, inden der var spillet 10 minutter, måtte forlade banen og blive erstattet af Mikkel Ravn Hansen.
Hurtigt herefter fik Lucas Nielsen et gult kort og en 10 minutters udvisning, men de resterende 10 spillere formåede at holde Sydvest væk fra chancer. Efter KB igen blev fuldtallige, overtog KB styringen af kampen, og efter 28 minutter bragte Rune Nautrup KB foran 1 – 0, da han kom først på et fladt indlæg fra Emil Collatz. Omkring den halve time appellerede først Sydvest og senere KB for straffespark, men i begge tilfælde forblev dommerens fløjte tavs.
KB kom godt ud til 2. halvleg, og der var kun spillet 5 minutter, da Martin Hedeager igen sendte et hjørnespark over i den bageste del af feltet, hvor Max Juhl headede bolden så hårdt på tværs, at en Sydvest-spiller uheldigt lavede selvmål. Der stod nu KB på det meste, og 3–0 målet lå i luften, men i stedet slog Sydvest til efter et hjørnespark, som Kolding-drengen Mikkel Neessen efter en times spil headede ind fra nært hold til reducering til 1-2. KB skabte fortsat chancer, og det forløsende 3–1 mål blev scoret af Oliver Krøller, da et skud fra Tobias Martensen ramte en Sydvest forsvarer og faldt ned til Oliver, som køligt sendte den forbi målmanden.
KB viste, ligesom i pokalkampen i tirsdags, at boldomgangen er forbedret i forhold til forårssæsonen.
Der skabes mange chancer, løbevilligheden er stor, og de offensive spillere løber mange meter i bestræbelserne på at hjælpe til, når modstanderne har bolden. Der var gode præstationer over hele linjen – dog skal Max Juhl fremhæves for en rigtig god kamp med udgangspunkt på den defensive midtbane.
KB’s næste kamp er også en udekamp, der spilles lørdag den 19. august i Århus mod Vatanspor.
I øvrigt kan det nævnes, at KB har trukket Hobro fra NordicBet Ligaen i pokalturneringen. Kampen spilles på Mosevej i starten af september.