Sikker KB-sejr i pokalturneringen

image
Mikkel Lysgaard
09. august 2023 kl. 22:58
Tirsdag aften lagde en veltrimmet bane 2 græs til pokalkampen mellem KB’s Jyllandsseriehold og Vardes Danmarksseriehold. På trods af en drilsk blæst på tværs af banen, blev det en velspillet kamp fra KB’s side, og tilskuerne blev forkælet med fire flotte mål i den sikre 4–0 sejr.
Fra kampens start spillede KB bolden rundt i et pænt tempo, og selv om 1. halvleg endte målløs, var det ikke et udtryk for, at chancerne manglede. Martin Hedeager, Rune Nautrup og Jesper Fogh Sørensen havde alle skudmuligheder fra gode positioner, men den største chance tilfaldt Max Juhl, som kort før pausen fik chancen 10 meter fra mål. Desværre snittede bolden en Varde-spiller og sneg sig uden om den ene målstolpe.
Fra 2. halvlegs start var Varde mest på bolden, og KB’s målmand Frederik Bach Jensen måtte hive en god redning frem på et skud fra nært hold. Herefter kom KB bedre ind i kampen igen, og Jesper Fogh Sørensen sendte et godt langskud på stolpen, inden der kom gang i målscoringen efter en times spil, hvor Martin Hedeager efter et godt opspil i højre side sparkede bolden i mål fra ca. 25 meter.  Kun fem minutter senere lagde Eskild Bak en flad aflevering ind foran fra venstre side. Rune Nautrup ramte ikke bolden, der i stedet fortsatte til Martin Hedeager, som efter en enkelt berøring lagde bolden fladt forbi Vardes målmand til 2 – 0.  Et kvarter før tid scorede Eskild Bak efter hjørnespark og kort før tid bankede Tobias Martensen bolden op i målhjørnet fra nogenlunde samme position, som Martin Hedeager havde gjort det tidligere i kampen.
KB skiftede undervejs fem mand ud, og det var opmuntrende at se, at det ikke på noget tidspunkt gik ud over præstationen. Der var gennem hele kampen stor løbevillighed overalt på banen, og boldomgangen var god. Samtidig stod defensiven godt, og der blev kun givet ganske få chancer væk til et hold fra en højere række.
På fredag den 11. august spiller KB sæsonens første kamp i Jyllandsserien 1, når holdet løber på banen kl. 19:00 i Tønder, hvor modstanderen er FC Sydvest.